A Chemin Neuf Közösség idén is megszervezte a házaspároknak szóló Kána hetet

Hazai – 2023. szeptember 16., szombat | 19:00

A Chemin Neuf Közösség immár 25. alkalommal rendezte meg a házaspároknak szóló Kána hetet Magyarországon. A 2023 júliusában, Bodrogolasziban tartott programon több mint 400-an vettek részt: 57 házaspár és gyermekeik, valamint a hét gördülékeny lebonyolítását intéző szervezők, segítők, a hét szolgáló csapata.

A Kána hét pihenésre és a házastársi kapcsolatra szánt időt jelent. A héten lehetősége nyílt a házaspároknak arra, hogy a közös beszélgetések, megosztások, imádságok és pihenés során egymáshoz közelebb kerüljenek, kapcsolatukat felfrissítsék. A Kána hét idén is változatos programokat ajánlott a résztvevők számára: nem csupán a lelki, de a testi feltöltődésről is gondoskodtak a résztvevők. Mindehhez kiváló helyszínt nyújtott a Chemin Neuf Közösség tokaji borvidéken elhelyezkedő bodrogolaszi lelkigyakorlatos háza és a hozzá tartozó hatalmas park.

Amíg a felnőttek a kapcsolatukkal foglalkoztak (előadásokat hallgattak, párban vagy kisebb csoportokban beszélgettek, páros programokon vettek részt), addig gyermekeik számára is, különböző korcsoportokban programokat szerveztek. Sok család számára hatalmas kincs az, hogy a Kána hét alatt a gyermekekkel is foglalkoznak, míg apa-anya kettesben lehet. Többeknek évek óta ez volt az első olyan közös nyaralás, ahonnan úgy mehettek haza, hogy mind a házaspár, mind a gyermekek feltöltődtek.

A Kána hetek alatt az elmúlt években is sok pár nyílt meg Jézus Krisztus jelenlétének befogadására. Így volt ez idén is: a kiengesztelődési lépéseken és a házastársi fogadalom megújításán túl mindenki (újra) meghívást kapott arra is, hogy személyes életét és házasságát teljesen Istenre bízza.

Ez a gyönyörű, természetben és Isten jelenlétében töltött hét nemcsak a résztvevők, de a segítők számára is egy kis paradicsom volt, így talán nem csoda, ha az egyik résztvevő így fogalmazott a hét végén: „Egész héten arra gondoltam, hogy annyira jó itt lenni, bárcsak ne kellene hazamenni.” Megsejthettek a résztvevők egy kicsit Isten hatalmas szeretetéből, és közelebb kerülhettek Szent Péter szavaihoz is: „Uram, jó itt nekünk.” (Mt 17,4)

A jövő évi Kána hetet 2024 júliusában rendezik meg. Az érdeklődők számára bővebb információ és regisztrációs lehetőség hamarosan elérhető lesz a Chemin Neuf Közösség honlapján.

A Kána, a Chemin Neuf Közösség házaspárokkal foglalkozó missziója. Világszerte több mint 50 országban van jelen, hogy a párkapcsolatok megújulását és gazdagabbá tételét szolgálja. A Kána misszió küldetése, hogy támogassák azokat, akik a házasságukat, családi életüket szilárd alapra kívánják helyezni. Mély meggyőződésen alapszik: a házasság és a család a társadalom alappillére, valamint az élet befogadásának és a szeretet megtanulásának, meggyökerezésének a helye. Bővebb információ ITT és ITT.

Forrás és fotó: Chemin Neuf Közösség Magyarország

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria