A Háló mozgalom felhívása a Kárpát-medencei összetartozás napjára

Hazai – 2019. június 3., hétfő | 14:35

Június 4. a nemzeti összetartozás napja. A trianoni békediktátumra való emlékezés napján a Háló mozgalom idén is a határokon túl élő barátok, ismerősök felhívására buzdít.

A katolikus Háló mozgalom mint független civil szervezet harminc éve építi a határokon átívelő, ökumenikus szellemű közösségi kapcsolatokat a magyarság körében.

„Összetartozunk, számontartalak! Hívjon meg, és hívjon fel másokat!” –  így szól kezdeményezésük. A Háló kiírása arra buzdít: „A szétszakítás, a trianoni békediktátum évfordulóján, ezekben a napokban vegyük számba és szólítsuk meg anyanyelvünkön a határaink túloldalán, különösen a szórványban élő néhány barátunkat, ismerősünket! Mindenképpen élő szóval tegyük: telefonáljunk, vagy használjuk az internetes lehetőségeket, közösségi felületeket. A határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét, megerősítve kapcsolatainkat, és nemzettársainkat. Így, személyesen fejezzük ki egymásnak összetartozásunkat!”

A kezdeményezéshez a mozgalom honlapján és közösségi oldalán is lehet csatlakozni.

A Háló tagjai szívesen fogadják a visszajelzéseket a trianon@halo.hu e-mail-címen vagy a mozgalom honlapjának hozzászólás, bejegyzés rovatában. Nagy örömmel vesznek minden megosztást, meghívást; civil szervezetek csatlakozását, együttműködését.

Forrás és fotó: Háló mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria