A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyébe látogattak az MKPK Titkárságának munkatársai

Hazai – 2019. május 29., szerda | 16:24

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Titkárságának munkatársai Tóth Tamás titkár vezetésével kétnapos látogatást tettek a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében május 22–23-án.

A tanulmányi kirándulás első állomásán, Petőfiszállás-Pálosszentkúton Balla Péter Barnabás házfőnök-plébános és Pál Dániel Csaba pálos szerzetes látta vendégül a titkárság munkatársait. A szentmise után a házigazdák bemutatták a kegyhely történetét és bepillantást engedtek közösségük mindennapjaiba is.

Ezután Baja városát ismerhették meg a vendégek Fekete Szabolcs esperes-plébánosnak köszönhetően. A csoportot a városháza dísztermében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester fogadta. Megtekintették a Bácskai Kultúrpalotát, majd rövid látogatást tettek a Ciszterci Házban. Ezt követően a bajai belvárosi templomban Kosóczki Tamás orgonaművész, kántor, karnagy előadását hallgathatták meg a vendégek, akiket Binszki József plébános köszöntött. A bajai látogatást vezetett városnéző túra zárta.

A kirándulás második napja Kalocsán, a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban szentmisével kezdődött, amelyet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek celebrált. Ezt követően a főszékesegyházról hallhattak rövid ismertetőt, valamint Leányfalusi Vilmos kanonok, karnagy orgonaművész előadásában gyönyörködhettek a titkárság munkatársai. Majd megtekintették az Astriceum Érseki Múzeumot, illetve a Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtárat.

Délután Vincze Attila hajósi plébános fogadta a vendégeket. A nap záróprogramja a Hajósi Barokk Kastélyban tett séta volt.

A két nap során Fülöp Ernő, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye irodaigazgatója kísérte a vendégeket.

Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria