A Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásába került a budapesti Kelta Vendéglátó Szakközépiskola

Hazai – 2016. szeptember 8., csütörtök | 11:31

Szeptember elsejétől új fenntartó működteti tovább a budapesti III. kerületi Kelta Vendéglátó Szakközépiskolát és Szakiskolát. Az intézményt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa vette át.

A változásra azért volt szükség, mert az iskola fennmaradása a korábbi üzemeltetővel bizonytalanná vált, egy szakképzést nyújtó középiskola esetleges megszűnése pedig nemcsak a környéken élők, hanem az egész kerület számára érzékeny veszteséget jelentett volna. Azzal, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa átvette a fenntartó feladatait, a helyzet megnyugtatóan rendeződött, az intézmény működéséhez szükséges feltételek rendelkezésre állnak – közölte Győri-Dani Lajos, a segélyszervezet ügyvezető alelnöke. A változást az illetékes hatóságok elfogadták, az iskola épületét pedig továbbra is rendelkezésre bocsátja a kerületi önkormányzat.

A változásokból a diákok és a szülők egyelőre csak annyit vettek észre, hogy a nyugdíjba vonult igazgatót korábbi helyettese követte az intézmény élén, és mostantól már nem kell fizetni a szakképzési hozzájárulás díját. A szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke zökkenőmentes átmenetet ígért, és mint mondta, jövőbeli fejlesztésekről, akár új szakmák oktatásának bevezetéséről is gondolkodnak.

Budapesten a III. kerületben működik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat legtöbb intézménye. A karitatív szervezet hajléktalanszállót, szociális pékséget, több játszóteret, családok átmeneti otthonát és népkonyhát is tart fenn Óbuda-Békásmegyeren. A kerületben régóta működik már egy máltai szakiskola, ahol szociális gondozókat képeznek, az intézmények sora mostantól újabb szakközép- és szakiskolával bővült.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Magániskola.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria