A Magyar Tartalékosokért Emlékcsillag arany fokozatával tüntették ki Kiss-Rigó László püspököt

Hazai – 2022. október 21., péntek | 9:36

A tartalékos honvédek napjához (október 4.) kapcsolódva Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspököt a Magyar Tartalékosok Szövetségének érdekében végzett tevékenységéért a Magyar Tartalékosokért Emlékcsillag arany fokozatával tüntették ki. Az elismerést október 19-én a szegedi Dóm Látogatóközpontban Széles Ernő nyugalmazott dandártábornok, a szövetség elnöke adta át a főpásztornak.

A díj átadásakor a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) nevében Széles Ernő nyugalmazott tábornok köszönetet mondott Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspöknek a szervezet munkájában nyújtott segítségért, támogatásért, a rendezvényeken való részvételért.

A közös munka mintegy tízéves múltra nyúlik vissza – emelte ki a MATASZ elnöke.

A főpásztor köszöntőjében méltatta a szervezet munkáját, és további támogatásáról biztosította a Magyar Tartalékosok Szövetségét.

Kiss-Rigó László püspök elmondta, hogy gyermekkorában néhány évig a Budakeszi úton lakott, és az otthonukhoz közel volt a pasaréti pálya. Serdülőként, illetve ifistaként a Pénzügyőr játékosa volt, egy meccs erejéig még a tartalékcsapatba is bekerült. De ekkor elvitték katonának, és itt véget ért a pénzügyőrös pályafutása. Ám jó pár évvel később a Pénzügyőr tiszteletbeli játékosává választotta, ami kicsit olyan érzés, mint ez a mostani.

Az elismeréssel a MATASZ közösségének tagjává vált a szeged-csanádi főpásztor.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye; Szegedma.hu

Fotó: Sándor Judit

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria