A Miskolci Egyházmegye rendelkezése a járványügyi korlátozások feloldásáról

Hazai – 2022. március 6., vasárnap | 14:31

Az alábbiakban Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök rendelkezéseit olvashatják.

Az elmúlt évi járványügyi helyzetre való tekintettel a Miskolci Egyházmegye összes templomában és kápolnájában 2021. november 22-től szájat és orrot eltakaró védőmaszk viselését rendeltem el, a liturgiát vezető papjaink számára pedig legalább nagy tömjénezés és áldoztatás idejére ugyanilyen védőmaszk viseléséről rendelkeztem.

Magyarország kormányának 2022. március 3-i rendelkezése alapján március 7-től egyházmegyénk templomaiban és parókiáin visszavonom ezt a korábbi kötelezettséget és a vírushelyzettel kapcsolatos távolságtartási korlátozást.

A fertőtlenítés lehetőségét természetesen továbbra is hasznos mindenki számára biztosítani, s ebben paptestvéreimnek elöl járni. Ugyanígy a közeljövőben még javaslom a külön kiskanállal történő áldoztatást és az áldoztatókanalak fertőtlenítését.

Legyünk tekintettel arra, hogy a szociális és egészségügyi intézményekben továbbra is érvényben maradnak a védekezést szolgáló intézkedések!

A nagyböjti bűnbánati időszakban gyóntatáskor továbbra is vigyázzunk egymás egészségére! Hívő testvéreinket pedig buzdítom, hogy – a súlyos betegek kivételével – igyekezzenek vasárnapokon templomainkban újra személyesen megjelenni!

Kérem, hogy a most kialakuló rendkívüli helyzetben gondviselő Istenünkhöz állhatatosan imádkozzunk a békéért, illetve az Ukrajnában folyó háború által sújtott vagy az elől menekülő embertársainkért, és igyekezzünk őket lehetőségeink szerint befogadni!

Miskolc, 2022. március 3.

Atanáz püspök

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria