A pótfelvételi keretében közel ötszáz hallgatót vett fel az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Hazai – 2023. augusztus 31., csütörtök | 10:30

Nyilvánosságra hozták a 2023. évi pótfelvételi ponthatárait. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) képzéseire a pótfelvételi eljárás keretében 835-en jelentkeztek, közülük 469-en kezdhetik meg tanulmányaikat az intézményben – adta hírül az EKKE augusztus 29-én.

Az idei általános felvételi eljárásban minden eddiginél többen, csaknem 2600-an nyertek felvételt az Egerben és Jászberényben öt karral működő Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre. Szeptemberben azonban háromezernél is több elsőéves kezdheti meg tanulmányait az intézmény falai között a sikeres pótfelvételinek köszönhetően. Azok ugyanis, akik első körben nem kerültek be a megjelölt egyetemre, vagy nem jelentkeztek februárban, augusztus 6-áig újra benyújthatták jelentkezésüket.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzéseit a pótfelvételi eljárás során több mint 800-an jelölték meg, közülük 469-en nyertek felvételt, másfélszer annyian, mint tavaly augusztusban. A jelentkezők több mint kétharmada a levelező tagozatot választotta.

A legnépszerűbb képzési területnek ezúttal is a pedagógusképzés bizonyult, de népszerűek voltak az informatikai kar és a természettudományi kar által kínált lehetőségek is.

Szakirányú továbbképzésekre, pedagógus szakvizsga programokra még augusztus 31-ig fogad az intézmény jelentkezéseket.

Forrás és fotó: EKKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria