Tavalyhoz képest dupla annyi a pótfelvételiző az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Hazai – 2023. augusztus 14., hétfő | 9:54

Nemcsak az általános felvételi eljárásban érkezett rekordszámú jelentkezés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre, hanem a pótfelvételizők körében is igen népszerűek voltak az intézmény által kínált képzések. Az idei pótfelvételi eljárásban összesen 916 jelentkezés érkezett, 708 az egri, 208 pedig a jászberényi képzésekre.

Az augusztus 6-i határidőt követően az Oktatási Hivatal folyamatosan dolgozza fel az adatokat. Ez alapján jelenleg elmondható, hogy 835-en szeretnék Egerben vagy Jászberényben megkezdeni, illetve folytatni felsőoktatási tanulmányaikat. Nappali tagozaton 150-en, levelező tagozaton 754-en, távoktatási formában 12-en szeretnék teljesíteni kurzusaikat. A legtöbben a Pedagógiai Kar szakjait jelölték meg, de népszerűek volt az Informatikai Kar és a Természettudományi Kar által kínált lehetőségek is.

A felvételi vizsgákat az általános eljáráshoz hasonló módon tartják, augusztus 22-én 9 órától. A pótfelvételi eljárás lezárásának, valamint a ponthatár megállapításának időpontja augusztus 28.

Fontos változás, hogy a 2023. augusztus 4-i hatállyal módosított rendeletnek köszönhetően szeptembertől egyes rövidciklusú tanárszakok képzési ideje az előképzettség függvényében két vagy három félévre is csökkenhet, így sokkal hamarabb juthatnak újabb végzettséghez a jelentkezők.

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria