Afréka, a NEK Önkéntes Programjának hírnöke: Az önkéntes munka ne a saját dicsőségünket szolgálja!

Hazai – 2020. december 15., kedd | 17:02

A NEK Önkéntes Programja keretében hírnököket kértek fel, hogy népszerűsítsék az önkéntességet és ráirányítsák a figyelmet azokra, akik legtöbbször a háttérbe húzódva, de rengeteget tesznek a katolikus világesemény sikeres lebonyolításáért.

Sportolók, művészek, ismert és elismert személyiségek fogadták el a felkérést, hogy a NEK Önkéntes Programjának hírnökei legyenek, köztük Fodor Réka missziós orvos, az Afréka Alapítvány létrehozója.

A NEK Önkéntes Programjának hírnöke a szabadsága, szabadideje terhére gyógyít Afrikában. Fodor Réka szerint mindenki számára nyitva áll a lehetőség, hogy segítsen, hiszen valamennyiünk közelében van olyan, akit támogathatunk.

A missziós orvos e területen szerzett tapasztalatait is megosztotta: „Ahhoz, hogy az önkéntes munka valóban jó érzéssel töltsön el és ne önös érdekből történjen, folyamatos önvizsgálat szükséges. Fontos, hogy kinek a dicsőségére folytatsz önkéntes munkát: magad vagy az Isten dicsőségére. Szüntelenül figyelnem kell, hogy éppen azért csinálom-e, hogy elismerést kapjak, csak azért, hogy a saját magam énképét javítsam, vagy tiszták a szándékaim és nem vezérel önös érdek.

Érdemes megnézni az igazi motivációt az önkéntesség vállalása előtt, hogy tényleg a hivatásodat szeretnéd beteljesíteni, tényleg az Istent szeretnéd szolgálni, vagy van esetleg más rejtett cél is.

Ha nem érzed úgy, hogy a helyeden vagy azon a helyen, amit a Mindenható kijelölt számodra, nem probléma, csak dolgozz magadon, hogy amit az ego építésére használsz, az vesszen el nagyon hamar, és a tanúságtétel legyen a cél.”

Hogy milyen lehetőséget lát Fodor Réka abban, hogy a kongresszust 2021. szeptember 5–12-re halasztották, az kiderül a beszélgetésből, amelyet teljes egészében IDE kattintva olvashatnak el.

Forrás: NEK

Fotó: Afréka Alapítvány

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria