Balogh Piusz gödöllői apáttal ünnepelték Szent Balázs napját Egyeken

Hazai – 2019. február 12., kedd | 9:00

Hetedik alkalommal ünnepelték Balogh Piusz gödöllői premontrei apáttal és a Gödöllői Kántorátussal Szent Balázs püspök ünnepét az egyeki Szent József-templomban február 4-én. Az eseményen részt vettek az egyeki Szent János Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai és óvodásai is.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A közösség idén is a Gödöllői Kántorátus vezetésével énekelt ünnepi vecsernyét Szent Balázs püspök tiszteletére.

A szertartás után Balogh Piusz apát és Papp László plébános szolgáltatták ki a Balázs-áldást a résztvevőknek és a katolikus iskola diákjainak. „Sok tanulónk és testvérünk hiányzott az éppen dúló influenzajárvány miatt, értük is imádkoztunk, és kértük Szent Balázs, a Krisztusról tanító, gyógyító orvos-püspök közbenjárását” – számolt be az eseményről Farkas Éva pedagógus. 

Az ünnepi vecsernyét agapé követte az egyházközség Tárkányi Béla közösségi termében. „A terített asztal mellett szakmai és baráti beszélgetést folytattunk, melyen örömmel hallottuk a terveket, amiket Balogh Piusz atya megosztott velünk a közelgő, 2021-es 900 éves jubileumi készületükről – írta beszámolójában Farkas Éva. – Mi egyekiek, alig 250 évünk fiatalos lendületével, imádkozunk 900 éves »nagytestvéreink« jubileumának sikeréért.”

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Bódi Viktor, Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria