Bemutatták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kiadásában megjelent Láthatatlan árvák című könyvet

Hazai – 2022. november 19., szombat | 12:01

Gyermekkori élményeiket, traumáikat feldolgozó novellákkal teszik érthetővé és átélhetővé a függő szülők mellett nevelkedő gyerekek mindennapi küzdelmeit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat új könyvének szerzői a Láthatatlan árvák című kötetben. A hiánypótló kiadványt Budapesten, a Dumaszínházban mutatták be a szerzők részvételével november 15-én.

„Attól, hogy rákérdez valaki, csak egy valamitől félsz jobban,
hogy nem kérdez rá senki…” 

Ez a novelláskötet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Apa, anya, pia” (AAP) programja, vagyis a szenvedélybeteg szülők gyermekeit segítő program legújabb kiadványa, amely segít átérezni és megérteni, mi játszódik le a gyerekekben, amikor az apa vagy az anya szerfüggő.

Gyermekkori élményeiről mesélt a bemutatón Kovács András Péter humorista, Karafiáth Orsolya költő és Fábián Gábor színművész, valamint Hoffmann Katalin terapeuta.

A szerzők mellett megszólaltak a Máltai Szeretetszolgálat Fogadó Pszichoszociális Szolgálat szakemberei, Kormos Piroska szociálpedagógus, a Fogadó AAP munkatársa és Frankó András családterapeuta, a program vezetője.

A Láthatatlan árvák novellái átérezhetővé teszik a diszfunkcionálisan működő családban felnővő gyermekek tapasztalatait és élményeit, a hozzájuk tartozó szakirodalmi kitekintések pedig nevükön nevezik ezeket a folyamatokat.

A könyv megrendelhető ITT.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria