Beszélgetés Martos Levente Balázs kinevezett püspökkel – Látóhatár a Magyar Katolikus Rádióban

Hazai – 2023. február 21., kedd | 18:23

A Szent Balázs ünnepén püspöki kinevezésére igent mondó Martos Levente Balázs általános kihallgatás keretében találkozott Ferenc pápával – a Magyar Katolikus Rádió Látóhatár című műsorában többek között erről is beszélgetnek az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kinevezett segédpüspökével.

A Központi Papnevelő Intézet rektora a február 23-án este 9 óra 5 perckor kezdődő Látóhatárban tekint vissza papi hivatásának huszonöt esztendejére, római tanulmányainak gyümölcseire és élményeire, az ottani jezsuita atyáktól elsajátított Szent Ignác-i szemlélődésre, s szól arról, ahogyan ezeket az ajándékokat igyekszik tanári munkájába és a kispapok szolgálatába is állítani.

A kinevezett segédpüspököt a püspökké szentelést (Budapest, Szent István-bazilika, március 4., szombat 10 óra) megelőző időszak történéseiről, feladatairól kérdezték; hogyan adatott meg számára február 3-a óta, hogy lelkigyakorlatát végezhesse abban az egykori egyházmegyében, ahová püspöki kinevezése szól.

Martos Levente Balázs atya, akire mély benyomást tett Ferenc pápa, amikor tolmácsa volt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, beszámol az adásban a Szentatyával való legutóbbi, római találkozásáról is, továbbá arról, hogy hogyan tervezi a szentelés előtti napjait – valamint az 50. bűnbánati zsoltárból merített püspöki jelmondatának fényében („Te az igazságot kedveled”) kértek tőle az idei nagyböjtre lelki útravalót.

A február 23-án, csütörtökön, a 21 órai hírek után kezdődő Látóhatár IDE kattintva (az elhangzás utáni órától fél éven át) visszahallgatható. 

Forrás: Magyar Katolikus Rádió

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria