Egyházmegyei találkozókkal indul az előkészület a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra

Hazai – 2021. november 3., szerda | 10:39

A Katolikus Egyház világszerte november 21-én tartja az ifjúsági világnapot, amely a 2023. augusztus 1–6-ig megrendezendő lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra készíti fel a fiatalokat. Őket Ferenc pápa erre az időre lelki zarándokútra hívja, az egyházmegyéket pedig arra buzdítja, hogy maguk is tartsanak ifjúsági találkozókat az előkészület jegyében.

„Szeretnélek ismét kézen fogni benneteket, és veletek együtt járni azon a lelki zarándokúton, ami a 2023-as lisszaboni ifjúsági világnapra vezet” – írja Ferenc pápa a 36. ifjúsági világnap alkalmából. Majd hozzáteszi:

Amikor egy fiatal elbukik, bizonyos értelemben az egész emberiség elbukik. De az is igaz, hogy amikor egy fiatal felemelkedik, mintha az egész világ is felemelkedne. Fiatalok, milyen nagyszerű lehetőség van a kezetekben! Milyen nagy erő van a szívetekben!”

A Hajdúdorogi Főegyházmegye november 20-án (szombaton) Debrecenbe várja a főegyházmegye ifjúságát. Egyénileg is lehet csatlakozni, de azok az ifjúsági csoportok se maradjanak távol, melyek rendszeresen összejárnak. Be lehet majd kapcsolódni a karitatív munkába, de érdekes előadásokat is meg lehet majd hallgatni. Természetesen a közös imádkozás sem marad el, és még mindezeken felül is jónéhány meglepetéssel készülnek a szervezők.

Ferenc pápa buzdítása teljes terjedelemben ITT olvasható.

További információk a jelentkezéssel kapcsolatban a Hajdúdorogi Főegyházmegye ifjúsági referensénél kérhetők az ifjusagiiroda@hd.gorogkatolikus.hu e-mail-címen.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria