Egységben a kisgyermekekért és a családokért – Óvodavezetők találkozója Dunakeszin

Hazai – 2024. február 12., hétfő | 10:29

Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és az általa fenntartott Dunakeszi Szent Erzsébet Katolikus Óvoda közös szervezésében valósult meg az EKIF által fenntartott óvodák vezetőinek szakmai találkozója február 7-én. A következőkben Puskás Balázs főigazgató beszámolóját adjuk közre.

Az értekezletre Dunakeszin, a Szent Erzsébet Katolikus Óvodában került sor. A jó hangulatú és magas szakmai színvonalú találkozón huszonkilencen vettek részt: a Váci Egyházmegye óvodai vezetői, az EKIF főigazgatója, irodavezetője, a pasztorális és a tanügyi igazgatóság munkatársai, valamint a Családi Életre Nevelés vezető kollégái, akik a megbeszéléshez a záró ebéden csatlakoztak.

A találkozó célja kifejezetten az óvodákat érintő szakmai kérdések áttekintése, a felmerülő kérdések tisztázása, a sajátosan óvodai kihívások áttekintése, a problémákra adható megoldások azonosítása volt. Ami pedig talán még ennél is fontosabb: egy ilyen, szívtől szívig ható találkozás mindig a köztünk élő Jézussal és az egymással való egységet építi. A megbeszélést az Úrral való egység imájával kezdtük, és a fehér asztalt körbe ülve fejeztük be. A találkozó folyamán végig tapintható volt egyfajta közösségi érzés, kapcsolódás, egy lelkes, a gyermekek és családjaik javát, egymás támogatását kereső hozzáállás.

Köszönet az EKIF munkatársainak és a Dunakeszi óvodánk vezetőinek az előkészületekért és a lebonyolításért. Köszönet az óvodavezetőknek a hiánytalan jelenlétért, a hozzáállásukért és a mindennapi, csendes szolgálatért.

A következő találkozó szeptember 25-én Dabason, a Napsugár Katolikus Óvodában lesz.

Fotó: EKIF

Forrás: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria