Élőben közvetíti Ferenc pápa Hősök terei miséjét a közmédia

Hazai – 2021. szeptember 11., szombat | 17:29

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) utolsó napján, szeptember 12-én, vasárnap hazánkba érkezik Ferenc pápa, aki a történelmi jelentőségű vallási esemény zárómiséjét celebrálja a Hősök terén. A közmédia 19 kamerával közvetíti a szertartást, amelyet a nézők élőben követhetnek 11.30-tól a Duna Televízión, valamint a Kossuth rádió is élőben közvetíti a misét.

Már több mint 75 ezren jelezték részvételi szándékukat Ferenc pápa ünnepi szentmiséjére – és azt követő Úrangyala imádságára –, amelyet szeptember 12-én, vasárnap 11.30-tól a budapesti Hősök terén mutat be az egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus lezárásaként.

A közmédia Ferenc pápa teljes magyarországi tartózkodását végigköveti, a repülőgépe érkezésének pillanatától egészen a távozásáig. A pápai konvojt kamerás kocsi kíséri el a Szépművészeti Múzeumig, ahol a katolikus egyházfő találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel és Áder János köztársasági elnökkel, majd a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival, ezután ugyanott fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a zsidó közösségek képviselőit.

Azok számára, akik nem tudnak a helyszínen jelen lenni, a közmédia két csatornája, a Duna Televízió és a Kossuth rádió élő közvetítéssel viszi el a Szentatya gondolatait. A téren a pápamobil útját 19 kamera követi majd, bemutatva a teljes szentmisét és a pápa távozásának pillanatait.

A világeseménnyel és vallással kapcsolatos közmédia-adások visszanézhetők a Bizony, Isten! YouTube-csatornán.

Ferenc pápa szentmiséjét a Magyar Katolikus Rádió hullámhosszán ITT tudják követni.

Forrás: MTVA

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria