Erdő Péter bíboros imát mondott a Budapesti Demográfiai Csúcs kezdetén

Hazai – 2023. szeptember 14., csütörtök | 17:46

Ötödik alkalommal rendezi meg Magyarország a budapesti demográfiai csúcsot szep­tember 14–15. között a Szépművészeti Múzeumban. Idén négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi vezető, médiaszemélyiség, civil szervezeti vezető osztja meg gondolatait arról, miként teremthető biztonságos, kiszámítható jövő a családoknak és a következő generációknak.

Erdő Péter bíboros a következő imát mondta:

Mennyei Atyánk, kérünk áldd meg a most kezdődő ötödik Demográfiai Forum munkáját. Te azért alkottad az emberiséget, hogy sokasodjon, betöltse a földet, művelje és gondozza azt. Személyes felelősségre hívtad az embert, saját képmásodra alkottad őt, értelemmel és szabad akarattal ajándékoztad meg.

Halhatatlan lelket adtál neki, hogy evilági életét az örök boldogságba vetett remény és a színed előtt érzett felelősség határozza meg.

Amikor a népek vezetői és a különböző tudományok képviselői együtt gondolkodnak a föld népességéről, a demográfiai kérdésről, add meg a Te világosságodat, hogy minden állásfoglalásukban az ember méltósága és hivatása vezesse őket.

Áldunk téged, Istenünk, aki azt akartad, hogy emberré lett Fiad részese legyen a családi életnek, hogy annak bensőséges közösségében felnövekedvén gondjait is megismerje, de örömeit is megtapasztalja. Alázatosan kérünk tehát, Urunk, oltalmazd és őrizd meg a családokat, hogy kegyelmed ajándékával megerősödjenek, jólétet élvezzenek, egyetértésben éljenek és tanúságot tegyenek dicsőségedről a világban.

Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

Forrás és fotó: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közösségi oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria