Felvételt hirdet a szegedi Szent Imre Szakkollégium

Hazai – 2019. július 28., vasárnap | 13:00

A 2019/2020-as tanévben is várja a felsőoktatásba jelentkező fiatalokat a szegedi Szent Imre Szakkollégium. Az egyetemisták július 31-ig pályázhatnak kollégiumi tagságra, és ezzel az évvel kezdődően már külső szakkollégiumi tagságra is jelentkezhetnek.

Szent Imre Szakkollégium Szeged egyik legnagyobb múlttal rendelkező keresztény kollégiuma. A magyar ifjúság védőszentjének nevét viselő intézmény szeretettel várja minden olyan szegedi egyetemi vagy főiskolai hallgató jelentkezését, aki a felsőoktatásban eltöltött évei alatt keresztény értékrendben, segítőkész és fejlesztő közegben szeretné végezni tanulmányait.

A kollégium a szakkollégiumi mozgalom minősített tagjaként hallgatói számára az egész tanév során szakmai műhelyalkalmakat, minőségi, tudományos előadásokat, valamint egyéb olyan fejlesztő alkalmakat biztosít, amelyek azt hivatottak elősegíteni, hogy a diplomaszerzés után a fiatalok minél jobb esélyekkel induljanak majd a munkaerőpiacon – és az életben is. A keresztény intézmény a szakmai program mellett kiemelt hangsúlyt fektet a lelki és a közösségi élet folyamatos fejlesztésére, ápolására is, amelyekre számos programot is kínál lakói számára.

Az idei tanévtől egy újítást is bevezet a kollégium: eddig csak olyan pályázók jelentkezését várták, akik a kollégium tényleges lakóiként vesznek részt a „szentimrés” közösségben. Az idei évtől már a környéken, más kollégiumokban vagy albérletben lakó fiatalok is pályázhatnak külső szakkollégiumi tagságra.

A kollégium által kért dokumentumok beküldésére a ponthatárhúzást követő egy hétig, azaz július 31-ig van lehetőségük az érdeklődőknek.

A felvételi eljárásról bővebben ITT, valamint a kollégium Facebook-oldalán olvashatnak a pályázni kívánók, míg YouTube-csatornáján betekintést nyerhetnek a közösség életébe.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria