Ferenc pápa a nunciatúrán fogadta Karácsony Gergely főpolgármestert

Hazai – 2023. április 29., szombat | 21:43

Április 29-én, visszatérve az apostoli nunciatúrára, az ifjúsággal való találkozás után a pápa fogadta Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt feleségével és gyermekeivel együtt. A családias hangulatú magánaudiencia körülbelül tizenöt percig tartott.

Karácsony Gergely közösségi oldalán a következőt osztotta meg a találkozóról: „Óriási megtiszteltetés, hogy

ma családommal találkozhattam a Szentatyával, és átadhattam neki a budapestiek ajándékát, egy 19. századi fotót a város büszkeségéről, a Lánchídról.”

A Lánchíd látható stilizált ábrázolásban Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának hivatalos logójában, és a Szentatya egyik 2021-es budapesti beszédében, valamint tegnap a Karmelita kolostorban a közélet szereplőihez intézett beszédében is említette.

„Budapest leghíresebb hídja, a Lánchíd segít abban, hogy egy ilyen Európát képzeljünk el, egy sok különböző láncszemből állót, amelyek az összetartozásban találják meg szilárdságukat. Ebben segítségünkre van a keresztény hit, és Magyarország »hídépítő« lehet, kihasználva sajátos ökumenikus jellegét: itt különböző felekezetek élnek egymás mellett, ellentétek nélkül – emlékszem az összejövetelre, melyen együtt voltam velük másfél évvel ezelőtt –, tisztelettudóan, építő szellemben együttműködve” – mondta a közélet szereplőihez intézett beszédében a Szentatya.

Fotó és video: Vatican Media

Thullner Zsuzsanna/Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria