Fontos a megbízólevél ellenőrzése! – A Győri Egyházmegyei Karitász közleménye

Hazai – 2020. április 9., csütörtök | 19:15

A visszaélések elkerülése érdekében óvatosságra int a győri karitász.

A mindannyiunk által ismert és közösen elszenvedett COVID-19 koronavírus-járvány idején a Győri Egyházmegyei Karitász találékony szeretettel fordul legveszélyeztetettebb embertársaink felé. A járvány nyomán Magyarország Kormánya által megkövetelt intézkedések betartása különösen nehéz helyzetbe sodorja a családokat és a 60 év feletti időseket. Szervezetünk Győr, Kandó Kálmán u. 10. szám alatt található központja (Apor Vilmos Ház) ezért 2020. április 6-tól újabb 60 évnél fiatalabb önkéntesek toborzásába fogott Győr területén, hogy minél hatékonyabb segítséget nyújthasson. Önkénteseink vállalják a megbízás alapján történő bevásárlást, halaszthatatlan ügyintézést, illetve lelki segítségnyújtást. Mivel az elmúlt napokban a rendkívüli helyzettel kapcsolatos visszaélésre utaló jeleket tapasztaltunk, szeretnénk világossá tenni a következőket:

1. Önkénteseinket személyes ismeretség és alapos elbeszélgetés alapján választjuk ki, jelen önkéntes munkára való alkalmasságuk felmérését a körülményekhez képest a legkörültekintőbben végezzük.

2. Minden önkéntesünk a Győri Egyházmegyei Karitász fejlécével ellátott, iktatott és a felek által személyesen aláírt Megbízólevelet kap, mely világosan körülhatárolja az önkéntes együttműködés etikai és jogi kereteit.

3. Kérjük az időseket, szervezetünk önkéntesét kizárólag ezen Megbízólevél felmutatása után engedjék be otthonaikba!

4. E megbízólevél hiányában NE fogadjuk bizalmunkba az illetőt, bármire is hivatkozik!

5. Különösen szomorúnak tartjuk, ha valaki a velünk kialakított önkéntes együttműködést annak bármely vonatkozásában megszegi. Ezzel nem csupán a saját és szervezetünk hitelességét teszi kockára, de a járvány elleni közös védekezés és kölcsönös segítségnyújtás erejét is rombolja.

A fentieket elsősorban a járvány kiszolgáltatottjai, odaadó önzetlenséggel dolgozó önkénteseink és saját munkatársaink védelme érdekében közöljük. Ha bárki szervezetünk nevével, tevékenységével kapcsolatos visszaélést vagy arra utaló jelet észlel, kérem, mielőbb jelentse elérhetőségeinken: gyorcaritas@gmail.com, +36-96/283-038.
Vigyázzunk egymásra!

Győr, 2020. április 9.

Lőrincz Attila sk.
igazgató

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria