Gyermekre vágyókért, gyermeket várókért imádkoztak Máriapócson

Hazai – 2020. december 17., csütörtök | 9:55

Szocska Ábel püspök december 13-án Máriapócson az utrenyén és a Szent Liturgiában együtt imádkozott a kegytemplomba érkezőkkel. A két délelőtti szertartás között egy fiatal házaspár vallott saját életéről.

Az előadókat, Grunda Marcellt és Grundáné Téglási Esztert a kegyhely káplánja, az egyik előadó testvére, Grunda Dávid mutatta be. Az őszinte, megindító tanúságtételt a templomban körülbelül ötvenen, online néhány százan, a kegyhely közösségi oldalán megtalálható videofelvételen azóta közel húszezren nézték, hallgatták meg.

„Azt kell hogy mondjam, minden tervszerűen összejött nekünk: érettségi, diploma, munkahely, boldog házasság… Éreztük, hogy a Jóisten a tenyerén hordoz minket” – kezdte a fiatal egyetemi adjunktus. Azután váratlanul és fájdalmasan megszakadt ez a „sikertörténet”, első gyermekük elvesztésével addig ismeretlen érzésekkel és gondolatokkal, de még külső bántásokkal is meg kellett küzdeniük. Végül nyolc év házasság után megszületett Vince.

A házaspár saját történetével mindenkit imádságra és az Istenre hagyatkozásra szólított, nem elhanyagolva azt a feltételt sem, hogy mindenkinek meg kell tennie minden helyzetben, ami emberileg szükséges és lehetséges.

A tanúságtétel meghallgatható ITT.

A 11 órai liturgiában Grunda Dávid könyörgött mindazokért, akik gyermekre vágyakoznak, és akik ezekben a nehéz időkben szülés előtt állnak.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: Orosz Rita/Máriapócs Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria