Hamvazószerdától egész napos szentségimádás indul Debrecenben a Szent Anna-székesegyházban

Hazai – 2023. január 30., hétfő | 14:23

Idén ünneplik a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megalapításának és a Szent Anna-templom székesegyházi rangra emelésének 30. évfordulóját. Ehhez kapcsolódóan február 22-én, hamvazószerdán veszi kezdetét az egész napos szentségimádás, amit a rá következő hónapokban is megtartanak, sőt a plébánia reményei szerint a következő években is.

Hálát adva az eltelt harminc évért és a személyes életünkben megélt kegyelmi ajándékokért, dicsőítve a szentségi Jézust és kéréseinket elé tárva, egész napos egyéni szentségimádásra térhetünk be a Szent Anna-székesegyház keresztelőkápolnájába. Más egyházközségből, közösségekből is várják a híveket nagy szeretettel. Hétfőtől szombatig, a reggeli szentmisék végétől az esti szentmisék kezdetéig (hétfő, kedd, csütörtök, szombat: 8–18 óráig, illetve szerda, péntek: 9–18 óráig) lehet részt venni a szentségimádáson.

A folyamatos szentségimádáshoz harminc csoportvezetőt keresnek. Szeretnénk, ha ők tíz-tíz embert szólítanának meg. Akik bekapcsolódnak a programba, azoknak személyenként havonta egy alkalommal egy óra szentségimádást kellene vállalniuk. Az egyéni szentségimádás során lehet imádkozni, elmélkedni és csak jelen lenni. Természetesen a vállalt havi egy órán túl többször is részt lehet venni a szentségimádáson.

Szeretettel várják a közösségek, imacsoportok, családok, egyének jelentkezését erre a különleges lehetőségre. Ha a terv megvalósul, akkor a folyamatos szentségimádásban mintegy háromszáz fő vesz majd részt. Az egyházközségeket képviselve egy-egy csoport jelentkezését várják (tíz-tíz fővel), de természetesen többen is jöhetnek. 

Az egyházközség weboldalán lehet időpontot foglalni a szentségimádásra. A csoportvezetők a szentsegimadas.szentanna@gmail.com e-mail-címen jelentkezhetnek.

Forrás: Öröm-hír Sajtóiroda/Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria