Katolikus óvoda épül Jászárokszálláson

Hazai – 2022. március 31., csütörtök | 10:25

Letették az újonnan épülő katolikus óvoda alapkövét Jászárokszálláson március 26-án. Az ünnepi eseményt megelőzően hálaadó szentmisét mutatott be Kiss Csaba plébános a helyi Szentháromság-templomban.

Szentbeszédében Kiss Csaba emlékeztetett arra, hogy a helyiek már régóta szeretnék ezt az óvodát, hiszen a jövőt az iskolával, óvodával, kápolnával, imádsággal, hittel, kultúrával lehet építeni.

Felmerül mindenkiben a kérdés, milyen lesz ez az óvoda, kik lesznek majd benne, kik fognak nevelni, tanítani. De ami igazán lényeges, az mégiscsak a hit saját életünkben való megélése és annak továbbadása – fogalmazott.

A szentmise végén megáldották a Szent Családot ábrázoló szobrot, amelyet később a megépült óvodában helyeznek majd el.

A szertartást követően az ünneplők az épülő óvoda helyszínére vonultak, ahol már jól láthatók az alapozás megkezdett munkálatai.

Gergely Zoltán polgármester beszédében elmondta: infrastrukturális fejlesztéseket fognak végezni az utcában, hogy az óvoda jól működhessen, beleértve a megfelelő számú parkolóhely biztosítását is. A városvezető kiemelte továbbá, hogy az épülő intézmény jelentős terheket vesz majd le a meglévő két önkormányzati óvodáról. Rámutatott: a szülők hálásak lehetnek az Egyháznak azért, hogy Árokszálláson megvalósul ez az óvoda. Távlatokat nyit a többi óvoda előtt is: a felzárkóztatásban régi álmuk, hogy idegen nyelvet tanítsanak az óvodákban.

Pócs János országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, hogy az egyházi fenntartású óvoda attól több, hogy a gyermekek lelkében a hit magját is elvetik. Ez pedig azért fontos, mert a mai világban hajlamosak vagyunk azt hinni, csak annak van értéke, ami látható, megvehető. „Erős hittel a szívükben szebb, sikeresebb életet fognak élni ezek a gyermekek” – hangsúlyozta a politikus.

A négycsoportos óvoda 850 millió forintból épül föl, a magyar kormány támogatásával.

Szöveg: Federics Róbert

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria