Kondé Lajos kapta a szegedi Rotary Club első Szent-Györgyi-díját

Hazai – 2015. december 2., szerda | 18:10

Első alkalommal adták át a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club Szent-Györgyi-díját. November 26-án Kondé Lajos vehette át a kitüntetést. A szegedi dóm plébánosa, a Szeged-Csanádi Egyházmegye helynöke elsősorban közösségépítő munkájáért és kulturális tevékenységéért részesült az elismerésben.

A díjat alapító szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Club Kondé Lajos méltatásában kiemelte az egyesülettel közösen véghezvitt épület-akadálymentesítési programokat, a fiatalokért vállalt közösségi munkáját, fotókiállításait és aktív szerepvállalását a hangversenyek szervezésében.

„A Rotary Club is a város lakóiért dolgozik. Ott segít, ahol szükség van rá, ahol az emberi értékeket ki lehet domborítani. Meglepődtem, hogy én kaptam ezt a díjat, vannak sokkal agilisebb emberek a városban, akik sokat tesznek Szegedért” – fogalmazott Kondé Lajos a kitüntetés kapcsán.

A Szent-Györgyi-díj egy plakett, mely a világhírű szegedi tudós arcképét ábrázolja.

A díjazott, Kondé Lajos Mezőhegyesen született 1960. október 10-én. Teológiai tanulmányait Szegeden folytatta. Papszentelését ugyancsak Szegeden, 1984. június 16-án ünnepelte. Első szolgálati helye Szeged-Alsóváros, ezt Szeged-Belváros követte. 1990–2003 között egyházmegyei ifjúsági felelős és egyetemi lelkész, 1994–2003 között a szegedi Szent Imre Kollégium igazgatója. 2001-től szeged-belvárosi plébános. 2000-től pápai káplán, 2001-től székesegyházi kanonok és prépost. 2004-től esperes, 2006-tól pasztorális püspöki helynök, 2011-től nagyprépost. 2010-ben megkapta Szeged Pro Urbe díját.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria