Elhunyt Lisztovszki Tünde

Hazai – 2015. szeptember 5., szombat | 10:57

Fájdalommal, de Isten akaratában megnyugodva értesítjük olvasóinkat, hogy munkatársunk, barátunk, Lisztovszki Tünde életének 46. évében, szeptember 5-én, hosszú és méltósággal viselt betegség után megtért Teremtőjéhez.


Lisztovszki Tünde 1969. október 26-án született Budapesten. Portugál–történelem szakon végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1994-ben. Ezt követően éveken át történelmet tanított a budapesti Szent László Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban. Munkaévei nagy részét az egyház szolgálatában töltötte: 1999 és 2004 között az apostoli nunciatúra magyar titkára volt, majd 2006-tól a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) munkatársaként dolgozott. Munkája során többek között a pápai üzeneteket fordította magyarra. 2007-től a Magyar Kurír munkatársaként szerkesztette a hírportált, olasz nyelvből fordított híreket, beszámolókat írt, interjúkat készített. Amíg ereje engedte, mindvégig – egyházát szolgálva – dolgozott.

Mindig szívből, nagy körültekintéssel és figyelemmel végezte munkáját, a legkisebb pontatlanság sem kerülte el a figyelmét, addig nem nyugodott, míg rá nem talált a legmegfelelőbb kifejezésre. Tünde úgy élt és úgy dolgozott, hogy mindig az egyértelmű, tiszta megfogalmazásra törekedett.

Érezte az írás felelősségét. Tudta, hogy nem mindegy, mit és hogyan mutat be a média: nem félt figyelmeztetni munkatársait, ha úgy érezte, egy-egy cikk, írás feleslegesen negatív indulatokat vagy az amúgy is meglévő előítéletek növekedését válthatja ki.

Betegsége idején is derűt sugárzott, mosolyogva jelent meg köztünk, nem akart terhelni senkit a szenvedésével. Imádságos lelkülettel nagyon reménykedett a gyógyulásban, és sokan reménykedtünk vele együtt. A Fokoláre mozgalom elkötelezett tagja volt fiatalkora óta. Betegsége kezdetétől a mozgalom fiatalon elhunyt tagja, Boldog Chiara Luce Badano példáját hordozta szívében, aki türelemmel és derűsen viselte a szenvedést, az Úr örömében halt meg. Mi is kérjük az Urat, fogadja Tündét országába Chiara Luce mellé.

Halála előtt nem sokkal, amikor ereje már fogytán volt, együtt imádkoztunk azért, hogy türelemmel viselje a fájdalmat. Ő nem elégedett meg azzal, hogy érte imádkozunk: „Ferenc pápa olyan sokszor kéri, hogy imádkozzunk érte, mégis ritkán tesszük, mondjunk el érte is egy Miatyánkot!” – kérte. Meghallgattuk kérését, imádkoztunk a pápáért, és imádkozunk azóta is.

Lisztovszki Tündét a Magyar Kurír saját halottjának tekinti.

Fotó: Thaler Tamás; Fokoláre közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria