Megáldották a „Házaspárok útját” Fertőszentmiklóson

Hazai – 2020. október 26., hétfő | 10:33

Október 18-án avatták fel és áldották meg Fertőszentmiklóson, a Fénykereszt felé vezető út melletti parkosított domboldalon a „Házaspárok útját”. A kezdeményezés a Fertőszentmiklósért Egyesület és helyi házaspárok jóvoltából valósulhatott meg.

Az eseményen Sallai Tamás és Karikó Éva, akik különösen szívükön viselik a „Házaspárok útja” terjesztését, köszöntötték a résztvevőket.

A köszöntők és a megáldás után a házaspárok együtt indultak, hogy bejárják az ösvényt. A megszólalók megosztották örömeiket, tapasztalataikat. 

A „Házaspárok útja” egy tizenöt stációból álló sétaút, amely az életre szóló házasság főbb állomásait foglalja össze azzal a céllal, hogy elmélkedésre késztesse, megerősítse a házaspárokat egységükben, szeretetükben.

A világon elsőként Óbudaváron készült „Házaspárok útja, a Schönstatt közösséghez tartozó családok hozták létre. Az óbudavári mintát követő fertőszentmiklósi a huszonötödik ilyen út a világon. Hazánkban többek között Máriapócson, Pápán, Püspökszentlászlón, Dusnokon, Nyíregyházán, Budapesten találhatók ilyen ösvények.

A fertőszentmiklósi ösvény elején ismertető tábla igazít útba, továbbá elhelyeztek két QR-kódot is, ezeken keresztül gondolatébresztőket és bővebb tájékoztatást kaphatnak a házaspárok. 

*

Még februárban, az idei házasság hete programjainak keretében ideiglenes táblák kihelyezésével járták első ízben a párok a „Házaspárok útját” Fertőszentmiklóson. Tizenöt házaspár tett ekkor tanúságot. Simonics Péter plébános is az ügy mellé állt, majd áldásával kísérte az út átadását.

A fertőszentmiklósi Fénykeresztet szintén október 18-án áldották meg, még 2009-ben. Emellett október 18. a Schönstatt mozgalom születésnapja is, Kentenich atya és a rábízott fiatalok 1914-ben ezen a napon kötöttek szeretetszövetséget a Szűzanyával.

Horváth Attila beszámolója ITT olvasható teljes terjedelmében.

Forrás: Győri Egyházmegye

Fotó: Horváth Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria