Megújult a veszprémi Szent Margit-óvoda

Hazai – 2019. október 5., szombat | 12:00

Udvardy György érsek áldotta meg a kívül-belül megújult veszprémi Szent Margit Római Katolikus Óvodát szeptember 30-án.

A főpásztor köszöntőjében utalt a szeptember 27–29-i hétvégén Pécsett rendezett Katolikus Társadalmi Napok mottójára: „A jövő társadalma itt van előttünk: a gyermekek, a szülők és a felkészült óvodapedagógusok között az ember valóban hihet ebben. A jövő társadalmának bizalomra és tekintélyre kell épülnie, mert az a bizalom, ami nem társul tekintélyhez, nem tud a közösség alapjául szolgálni.”

Az ünnepségen részt vett Márfi Gyula nyugalmazott érsek; Mail József gazdasági helynök; Takáts István érseki irodaigazgató; Stadler László Dezső plébános, az óvoda lelki igazgatója; Cséry Gergő nemesgulácsi plébános, aki korábban a Szent Margit-templom káplánjaként vett részt a gyermekek lelkigondozásában; Felker Zsolt káplán, a Veszprémi Főegyházmegye hitoktatási referense; valamint Laposa Norbert balatonfűzfői plébános.

Az alapításának negyedszázados évfordulóját is ünneplő intézmény udvarán a jelenlegi óvodások és egykori növendékek léptek fel. Köszöntőt mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár; Porga Gyula, Veszprém polgármestere; valamint Somogyi Eszter intézéményvezető, aki a felújítás részleteit ismertette. Az óvodavezető elismerésben részesítette azon munkatársait, akik hosszú évek óta példaértékűen, lelkiismeretesen végzik munkájukat.

Az ünnepségen Udvardy György a Gizella-érem arany fokozatával tüntette ki Schall Jánosnét, az óvoda alapító intézményvezetőjét; ezüst fokozattal ismerték el a jelenlegi intézményvezető, Somogyi Eszter munkásságát.

*

A veszprémi Szent Margit Római Katolikus Óvoda egyházi és állami támogatással közel 300 millió forintból újult meg.

Az intézmény 5 csoportjába 110 gyermek jár.


Az ünnepségről szóló teljes beszámoló ITT olvasható el.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria