Pedagógusok adtak hálát az elmúlt tanévért Sajópálfalán

Hazai – 2021. június 26., szombat | 13:01

A Miskolci Egyházmegye köznevelési és szakképző intézményeinek pedagógusai idén is összegyűltek Sajópálfalán Keresztelő Szent János születése előünnepén, június 23-án, hogy hálát adjanak az idei tanévben kapott kegyelmekért, megerősítésekért. Immár hagyományos módon ekkor adták át a Miskolci Egyházmegye által alapított díjakat is.

Az ünnepi szertartást Juhász Géza első helynök, a Miskolci Egyházmegye Közfeladatellátó Intézményei Fenntartója (MEKIF) lelki igazgatója vezette.

Orosz Atanáz püspök homíliájában a vecsernyében elhangzott Izajás-próféciából kiindulva az Úr útját egyengető Keresztelő Szent Jánost állította a pedagógusok elé példának. Hangsúlyozta: számukra is kihívás, hogy nekik kisebbedniük, a tanítványoknak pedig növekedniük kell.

A vecsernye után a főpásztor Bialkó Mária igazgatóval és Papp Zoltán oktatási referenssel együtt adta át az egyházmegyei díjakat.

A Keresztelő Szent Jánosról elnevezett Szent János-díjban részesült Béres Gáborné tisztelendő asszony, a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola tanító–hittanár szakos pedagógusa.

Szent Imre-díjban részesült Köles István 3/11-es mezőgazdasági gépész tanuló, a Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja.

Szent Katalin-díjban részesült Gyapjas Dávid 8. osztályos tanuló, a Szent Miklós Általános Iskola és Óvoda tanulója.

Püspöki dicséretben részesültek:
Bodnár Margit tanító (Homrogdi Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda)
Majoros Mihály Péter oktató (Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)
Rákné Lendák Ágnes gazdasági vezető (Georgikon Görögkatolikus Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium)

A vecsernye után a zarándokház udvarán agapé várta az ünneplőket, amely egyben találkozási lehetőség is volt számukra.

A laudációk ITT olvashatók.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria