Pótfelvételi az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Hazai – 2023. július 29., szombat | 14:00

Azok a jelentkezők, akik a július 26-i ponthatárhirdetés után nem kerültek be a vágyott felsőoktatási intézménybe, egy újabb remek lehetőséggel élhetnek: a július 28-a és augusztus 6-a közötti pótfelvételi eljárás keretében ugyanis számos állami ösztöndíjas képzést is kínál az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.

Aki nem nyert felvételt a 2023-as általános felvételi eljárás során, vagy nem jelentkezett ebben az esztendőben felsőoktatási intézménybe, a pótfelvételin nyújthat be jelentkezést az egyetemre, valamennyi képzési területen. Az önköltséges képzéseken túl a pedagógusképzés, az informatika és a természettudomány valamennyi 2023/24-es tanévben induló alapszakjára, továbbá kántor alapszakra, illetve az osztatlan tanárképzés vonatkozásában állami ösztöndíjas képzésre is fogadnak jelentkezéseket.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett állami ösztöndíjas képzések:
- pedagógusképzés alapszakjai (csecsemő- és kisgyermeknevelő, gyógypedagógus, óvodapedagógus, tanító)
- osztatlan és rövidciklusú tanárképzés
- kántor alapszak
- informatikai képzési terület alapszakjai (gazdaságinformatikus, programtervező informatikus)
- természettudomány alapszakjai (szőlész-borász mérnök, biológia, földrajz, kémia, környezettan)
- geográfus mesterszak, levelező tagozaton
- programtervező informatikus mesterszak (angol nyelven) nappali tagozaton

A fenti felsorolásban nem szereplő szakokra csak önköltséges formában lehet jelentkezni.

A legfontosabb tudnivalók a 2023-as pótfelvételi eljárásról:
- pótfelvételi jelentkezés: július 28 – augusztus 6.
- pótfelvételi vizsgák (ahol az előírt a felvételhez): augusztus 22.
- pótfelvételi vonalhúzás: augusztus 28.
- gólyahét: szeptember 4–8. (beiratkozás, tanszéki tájékoztatók, tanulmányi tájékoztatók)
- tanévnyitó: szeptember 8.
- első tanítási nap nappali tagozaton: szeptember 11.

Aki az Eszterházy hallgatója szeretne lenni 2023 szeptemberétől, annak a pótfelvételi eljárásban a www.felvi.hu oldalon kell jelentkeznie. Akkor is megteheti ezt – egyetlen helyre, állami vagy önköltséges formában – ha az általános felvételi eljárásban nem jelentkezett, vagy jelezte ugyan a továbbtanulási szándékát, de pontszáma alapján nem nyert felvételt egyetlen helyre sem.

Az egyetem által meghirdetett képzésekről bővebb információ ITT olvasható. Jelentkezni pedig IDE kattintva lehet.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem az alábbi elérhetőségeken várja az érdeklődők megkereséseit, kérdéseit: felvi@uni-eszterhazy.hu, valamint a (36) 520 424-es telefonszámon.

*

Az 1774-ben alapított Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a hazai felsőoktatás meghatározó, dinamikusan fejlődő intézménye: Egerben és Jászberényben öt karon tizenkét képzési területen hirdetnek felsőoktatási szakképzéseket, alap- és osztatlan képzéseket, mesterképzéseket és szakirányú továbbképzéseket, illetve két doktori iskolát is működtetnek. Olyan szolgáltató és hallgatóközpontú intézménybe várják a jelentkezőket, ahol a tanuláshoz, a lakhatáshoz és a szabadidős tevékenységhez is kiváló feltételeket biztosítanak, szem előtt tartva az esélyegyenlőséget. A felvett hallgatókat személyre szabott oktatással segítik céljaik elérésében.

A felsőoktatási intézményekben országosan igényelhető ösztöndíjak mellett az EKKE számos egyedi ösztöndíj lehetőséget kínál, így például az egyetem képzési helyein (Egerben vagy Jászberényben) állandó lakóhellyel rendelkező hallgatók Eszterházy-ösztöndíjat kaphatnak. A pedagógusképzésben tanulók támogatására az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a fenntartó Egri Főegyházmegye támogatásával Pyrker János-ösztöndíjat alapított. A havi 100 ezer forintos támogatásra azok a nappali tagozatos, pedagógus képzési területen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók pályázhatnak, akik vállalják, hogy a végzést követő két hónapon belül az Egri Főegyházmegye által fenntartott köznevelési, vagy szakképzési intézményben helyezkednek el főállású foglalkoztatottként.

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria