Sirok díszpolgára lett Árvai Ferenc plébános, az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója

Hazai – 2022. június 13., hétfő | 11:56

A díjat önzetlen, példaértékű szolgálatáért június 7-én vehette át Árvai Ferenc Tuza Gábortól, a Heves megyei Sirok polgármesterétől. Az eseményről Horváth László, a térség országgyűlési képviselője a közösségi médiában számolt be.

„Árvai atya Sirokban él, de Szajla, Terpes és Bükkszék egyházközösségében is tevékenykedik, s a Főegyházmegyei Karitász Központ vezetője. Önzetlen, áldozatos és szeretetteljes munkáját hosszú évek óta figyelemmel kísérem, s igyekszem segíteni is. Árvai Ferenc lelki támaszt, vigaszt nyújt a hozzá fordulóknak, de minden erejével támogatja a nehéz sorsú embereket, kezet nyújt idős és beteg embertársainknak. Nem csak szavai, tettei is bizonyítják az emberek iránt érzett empátiáját! A devecseri iszapkatasztrófa idején például egy hónapon keresztül a helyszínen segített a kármentés és segélyosztás irányításában, valamint az önkéntes segítők munkájának összehangolásában. Hálásan köszönöm példaértékű, odaadó munkáját! Isten áldja, s adjon neki erőt és jó egészséget!” – fogalmazott Facebook-oldalán Horváth László.

*

Árvai Ferenc plébános 1968-ban született Szikszón, 1992-ben szentelték pappá. 1992–94 között Kiskörén; 1994–95-ben Törökszentmiklóson volt káplán; 1995–97 között Veszprémben; 1997–2006 között Vácon volt prefektus; 2006-tól Sirokon plébános; 2008-tól az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ igazgatója. 2002-ben érseki tanácsossá, 2017-ben címzetes kanonokká nevezték ki.

Forrás és fotó: Horváth László Facebook-oldala; Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Az elismeréssel járó siroki térplasztika