Szent Fausztina nővér ereklyéje a ruzsai templomban

Hazai – 2019. augusztus 19., hétfő | 16:42

Lengyel-magyar szentmise keretében helyezték el Szent Fausztina ereklyéjét a Csongrád megyei Ruzsa katolikus templomában augusztus 17-én, szombaton.

Az ünnepi szentmisét Marek Jędraszewski krakkói érsek vezette, akivel együtt misézett Gyulay Endre nyugalmazott szeged-csanádi püspök és Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök. Negyela Zoltán, Ruzsa plébánosa köszöntötte az egybegyűlteket. A távol lévő Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök szavait Pápai Lajos tolmácsolta.

A szentmise és az ünnepi körmenet előtt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében a keresztény értékek védelmét hangsúlyozta. 

A latin nyelvű szentmisét követően ünnepi körmenet keretében helyezték el a II. János Pál pápa által a szentek közé emelt Szent Fausztina nővér csontereklyéjét a ruzsai templomban.

*

Fausztina nővér a lengyelországi Glogowiecben született 1905. augusztus 25-én; Krakkóban hunyt el 1938. október 5-én. Magánkinyilatkoztatásaiban, látomásaiban párbeszédet folytatott Jézussal, melyben – naplója alapján – megismerte Jézus azon kívánságát, hogy a húsvét utáni első vasárnap legyen az Isteni Irgalmasság napja.

II. János Pál pápa 2000. április 30-án kihirdette az Isteni Irgalmasság ünnepét az egész világra. Ugyanezen a napon szentté avatták a Fausztina nővért.

Forrás: MTI; Délmagyar.hu

Fotó: Török János/Délmagyar.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria