Születéstől a vértanúságig – Két keréken zarándokoltak Bódi Mária Magdolna emlékére

Hazai – 2021. május 4., kedd | 14:01

A Veszprémi Főegyházmegye jubileumi évvel emlékezik meg a fiatal mártír, Bódi Mária Magdolna születésének 100. évfordulójára. A vértanú nyomában már több éve kelnek útra biciklis zarándokok, a járványhelyzet miatt az idén április 30-án rendezték meg a kerékpáros eseményt.

A zarándoklatot ez alkalommal is Juhász Gábor budapest-vizafogói plébános vezette.

A megemlékezés reggel 8 órakor imádsággal kezdődött Szigligeten, Bódi Mária Magdolna születési helyén.

Rövid kerekezés után a zarándokok szentmisén vettek részt a badacsonytördemici plébániatemplomban, amelyet Juhász Gábor atya mutatott be.

Szentbeszédében a zarándoklatvezető kiemelte a fiatal vártanú életének értékeit, felhívva a figyelmet arra, hogy ne engedjünk a mai kor csábításainak, ne akarjunk mindenkinek megfelelni, hanem kövessük Jézus példáját, tanításait, ahogyan ezt Bódi Mária Magdolna is tette.

A szentmise után Szakács Péter helyi plébános köszönetet mondott minden jelenlévőnek a részvételért és megajándékozta a zarándokokat.

Ezt követően elhelyezték az emlékezés virágait Magdi emléktáblájánál, és a kerékpáros zarándokok továbbindultak Köveskálra, ahol a fiatal lány iskolába járt.

A zarándokok Balatonfüreden, majd Balatonfűzfőn keresztül kerékpárúton jutottak el Litérre, ahol Bódi Mária Magdolna sírjánál adtak hálát a nap kegyelmeiért.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria