Több vagy, ha adsz! – Várja leendő koordinátorait a 72 óra kompromisszum nélkül következő akciója

Hazai – 2021. augusztus 27., péntek | 20:16

14. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház a „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos ifjúsági önkéntes akciót október 8. és 10. között. amely több ezer magyarországi és határon túli magyar fiatal számára teszi lehetővé, az önkénteskedés kipróbálását. A koordinátorok jelentkezését szeptember 10-ig várják.

Idén is meghirdetik a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióját, amelynek keretén belül a jelentkező fiatalok olyan közhasznú feladatokat kapnak, mint például játszóterek, intézmények felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek, például fogyatékkal élőknek, időseknek.

Szeptember 10-ig várják az önkéntes szervezők jelentkezését helyi koordinátor, helyi szervező és segédszervező feladatokra. Olyan lelkes, 18 év feletti keresztény fiatalokat keresnek, akik otthonosan mozognak az ifjúsági programok világában, nyitottak a más felekezetekkel való együttműködésre és kapcsolatteremtésre, és szívesen áldoznak idejükből egy jó ügy előmozdítására. Azok jelentkezését várják, akik szeretik a fiatalokat és az önkéntességet, szeretnek programokat szervezni, és egy lelkes, pörgős társaság tagjaként szívesen szereznek új tapasztalatokat egy országos összefogásban! Segédszervezőként bárki csatlakozhat, aki elmúlt 16 éves, és lelkesedik a 72 óra céljaiért.

Az akció célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a fiatalok segítőkészségére, elkötelezettségére, erejére és lelkesedésére. Évről évre 7-9000 fiatalt mozgatnak meg, akik országszerte több mint 400 önkéntes projektet valósítanak meg. Az akció szlogenje idén is a „Több vagy, ha adsz!”, amit a résztvevők önkéntes szervezőként, koordinátorként még inkább megtapasztalhatnak.

 

Bővebb információ a szervezői feladatokról ITT olvasható, regisztrálni pedig ITT lehetséges.

Forrás és fotó: 72 óra kompromisszum nélkül!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria