Új otthonba költözött a nyírmártonfalvai Aranyhíd Tanoda

Hazai – 2022. június 16., csütörtök | 13:55

2021. július 1-jén került a Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásába a Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván működő Aranyhíd Tanoda, mely a településen élő hátrányos helyzetű gyermekek számára nyújt esélynövelő szolgáltatást. Idén június 7-én áldotta meg Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita az intézmény új otthonául szolgáló épületet.

A gyermekek iskola utáni délutáni elfoglaltságának megszervezése, a másnapi tanításra történő felkészítése, korrepetálása a tanodában dolgozó nyolc elhivatott pedagógus és segítő áldozatos munkájával valósul meg.

A tanodának eddig helyet adó közösségi ház nem tudott igazán otthonossá válni a gyerekek számára. Miután a Hajdúdorogi Főegyházmegye átvette az intézményt, az első feladat a megfelelő székhely keresése volt, ami Nyírmártonfalva polgármestere, Filemon Mihály felajánlása és a képviselő-testület döntése nyomán hamar megoldódott: a község falumúzeumának helyet adó felújított épület egyik szárnyába helyezték át a tanodát.

Június 7-én ünnepélyes keretek között került sor az épület megáldására, amelyet Kocsis Fülöp érsek-metropolita végzett.

A szertartás után Tarapcsák János parókus mondott köszöntőt. Filemon Mihály polgármester kiemelte beszédében, hogy a település szívén viseli a tanoda működését, ezért is támogatták a székhely áthelyezését.

A tanodában tanuló gyerekek előadását követően az ünneplés közös tortázással folytatódott, melyet Kocsis Fülöp maga szeletelt fel. Jó hangulatú, szeretettel teli ünnepség keretében vehették birtokba a gyerekek az új épületet.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria