Vácon tartott adventi elmélkedést Böjte Csaba

Hazai – 2017. december 13., szerda | 17:01

Böjte Csaba osztotta meg gondolatait december 10-én, advent második vasárnapján a váci Madách Imre Művelődési Központban a Dunakanyari Védegylet Alapítvány által szervezett eseményen.

A programot Beer Miklós váci megyéspüspök nyitotta meg, majd a rendezvény házigazdája, Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára köszöntötte a megjelenteket és Csaba testvért.

Az elmélkedések három részben hangoztak el, melyek között az ünnepre hangolódást zeneművek segítették, a népénekek éneklésébe a közönséget is bevonták.

Csaba testvér elmélkedése három központi gondolatra épült: az első, hogy  Mária, Isten anyja legyen a mi példaképünk, az ő élete olyan tükröződése a szolgáló szeretetnek, ami mintaértékű számunkra. Ő igent mondott az Úr megszólítására, és minden tekintetben bátor volt. Legyünk bátrak, és merjünk az élet mellett dönteni a megpróbáltatások ellenére mi is.

Második üzenetként az élő Istennel való kapcsolatot hangsúlyozta a szónok: keressük az élő, jelenvaló Istent, és tegyük fel magunknak azt a kérdést: milyen az én személyes kapcsolatom a Jóistennel?

A harmadik üzenete az öröm megéléséhez kapcsolódott: tanuljunk meg örülni egymásnak és szeretni a teremtett világot. Adjunk egymásnak jókedvet, használjuk a humor eszközét a mindennapokban – hangsúlyozta Böjte Csaba.

A programon Pál Eszter népi énekművész, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, Verebélyi Ákos, a Szent Cecília kórus és a Váci Székesegyházi Kórusiskola működött közre.

Forrás: Bölönyi Gabriella/Váci Egyházmegye

Fotó: Cservenák Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria