„Élő könyvtár” a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban

Hazai – 2015. október 29., csütörtök | 13:36

Október 22-én a pécsi Szent Mór Iskolaközpont „élő könyvtárat” szervezett 11–12. évfolyamos diákjai számára. A 17–18 éves fiatalok a hivatásról beszélgethettek a felnőttekkel, 19-féle életpálya lehetőségeiről és nehézségeiről képet kapva.

A program abban segítette a fiatalokat, hogy tudatosan alakítsák életüket, karrierjüket, valósítsák meg elképzeléseiket. Az „élő könyvtár” azt a lehetőséget kínálta a diákoknak, hogy rövidebb-hosszabb beszélgetést folytathassanak változatos életpályákat bejárt, különféle karriereket befutott hiteles emberekkel.

Személyesség, egymás szemébe nézés, tiszteletteljes odafordulás, kíváncsiság, pályatervezés, új szempontok és megközelítési módok: mind-mind olyan tényezők, amelyeket egy iskolában tanulni-tanítani kell.

A rendezvényt egy, a régióban egyedülálló pályaorientációs szakembercsoport szervezte. Hét pályaorientációs tanácsadó és két vállalkozásfejlesztő működött együtt az iskolával. A program egyszerre nyújtott személyiségfejlesztést, tehetséggondozást és szervezetfejlesztést.


Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria