„Isten megígérte, hogy velünk lesz egész életünkben” – Nagyböjti imaest az egri Líceumban

Hazai – 2023. április 1., szombat | 15:12

Megtöltötték az egri Líceum kápolnáját a nagyböjti imaest résztvevői március 29-én. Az eseményt a Római Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezte; a szentmisét Lóczi Tamás, az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa mutatta be.

Nagy Krisztina, az egri egyetemi lelkészség tagja a Szent István Televízió kérdésére elmondta, hogy egy éve tagja a közösségnek, keddenként szoktak találkozni a Leányka úti kollégiumban. Az istenszeretet, a hitük az, ami összetartja a közösséget és továbblendíti a diákokat egy-egy nehezebb időszakon vagy vizsgaidőszakon. A lelki feltöltődés miatt is fontosnak tartja az imaestet, ugyanakkor ez egy találkozási pont is, ahol összejöhetnek a hívő fiatalok.

A szentmise homíliájában Lóczi Tamás, az Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa a velünk lévő, gondoskodó Istenről beszélt. Arra hívta fel a fiatalok figyelmét, hogy egy igaz barát nem tagadja le a nehézségeket és nem veszi át a próbatételeket. „Ne félj, mert veled vagyok!” – Isten ígéretét az első lépésekkel próbálkozó kisgyermek hitével kell a szívünkben hordozni.

A kisgyermek bizonytalan léptei azonnal stabillá válnak, amint megpillantja az édesanyját. Isten jelenléte is ilyen számunkra, mindent megváltoztat az életünkben. A spirituális a helyesen végzett imára is tanította a fiatalokat. Isten nem fog megmenteni nehéz feladatinktól, kötelességeinktől, de megígérte, hogy velünk, mellettünk lesz egész életünkben. Olyan stabilitást ad, hogy mindegy, mi történik körülöttünk, utolérhet akár a gonoszság bennünket, az sem fog számítani. „Azt kívánom, hogy mindannyian eljussunk arra a szintre, hogy sebezhetetlenek legyünk a világ számára és teljesen Istené legyünk, aki azt mondta: ne félj, mert veled vagyok.”

A szentmise zenei szolgálatát a Talentum ifjúsági ének- és zenekar látta el.

Forrás: Papp Ildikó/Egri Egyházmegye

Fotó: Federics Róbert/Szent István Televízió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria