„Menjünk el Betlehembe” (Lk 2,15) – Betlehemkészítő pályázat a Veszprémi Főegyházmegyében

Kultúra – 2022. november 27., vasárnap | 13:45

A Veszprémi Főegyházmegye betlehemkészítő pályázatot hirdet a fenntartása alatt működő általános iskolák diákjai részére.

A cipősdoboz méretű betlehem készítésénél fontos szempont a természetes anyagok használata, utalva arra, hogy Jézusnak is tökéletesen megfelelt születésekor az, ami természetes. Ennek megfelelően a szervezők kérik, hogy a pályaművek készítéséhez természetes anyagokat használjanak a pályázók, külön figyelve az egyes elemek rögzítésére, összeillesztésére, a mesterséges ragasztóanyagok mellőzésére.

A pályázat során előnyt élveznek azon betlehemkészítők, akik:

– kizárólag természetes anyagok felhasználásával készítik el pályaművüket (például fa, nád, gyékény, levelek, egyéb növényi részek, hurkapálcika, fogpiszkáló, agyag, kő, kendermadzag, zsákszövet, raffia, termések stb.);

– újrahasznosított természetes anyagokat is felhasználnak; és ezt csatolmányban külön is bemutatják a pályaművük mellett;

– újra felhasználható betlehemet készítenek, azaz betlehemük szétszedhető és könnyen újra összerakható (ebben az esetben szükséges egy rövid leírás a szerelésről).

A betlehemeket az iskolákban lehet leadni.

Határidő: 2022. december 12.

A legjobb alkotások készítői díjazásban részesülnek.

Korcsoportok: 1–4. osztály és 5–8. osztály.

A részvételt illetően kérik az iskolák előzetes jelentkezését a teremtesvedelem@veszpremiersekseg.hu e-mail-címen november 30-ig, megadva, mely korcsoportban kívánnak indulni diákjaik, illetve hogy mikorra tervezhető a díjak átadása.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria