„Nagyon like!” – Erdő Péter bíboros meglepetést küldött a budapesti jezsuitáknak

Megszentelt élet – 2019. december 1., vasárnap | 14:51

Erdő Péter bíboros, prímás november 19. és 22. között Rómában tett látogatást, hogy bemutassa a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészületeit. Közben arra is szakított időt, hogy képeslapot küldjön a budapesti jezsuitáknak.

„Üdvözlet Rómából, csak úgy, számon tart és gondol ránk. Egészen meglepődtünk, és ahogy forgattuk, nézegettük ezt a képeslapot, azt is mondhatom, hogy el is érzékenyültünk, merthogy ilyen főpásztorunk van, hogy csak úgy, üdvözöl minket az Örök Városból, a templomunkban dolgozó jezsuitákat – meg bizonyára azoknak is szól ez a figyelmesség, akik ide jártok hozzánk. Nagyon lájk!” – írta Facebook-oldalán Horváth Árpád SJ, a Mária utcai Jézus Szíve-templom templomigazgatója, akinek a képeslapot címezte a főpásztor.

De az üdvözlet nem csak neki szólt, hiszen a lapon ez áll: „Kedves Árpád és Gábor atyák és szerzetestestvérek! Imádsággal és szeretettel Rómából: Erdő Péter”

A vatikáni bélyeggel és postai pecséttel ellátott képeslapot november 21-én adta fel a bíboros. A budapesti jezsuita közösség így e meglepetés okozta örömmel kezdi az adventi időt.

Forrás és fotó: Horváth Árpád SJ Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria