„Nőnek lenni jó!” – Miskolci előadás a női hivatásról

2019. március 8., péntek | 13:25

Farkas Franciska színésznő volt a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett előadássorozat március 5-i vendége.

Farkas Franciska a Miskolci Egyetem könyvtárában Nőnek lenni Jó! címmel tartott előadást a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi lelkészség által szervezett Döntéstől a családalapításig című sorozat március 5-i alkalmán.

A színésznő azokra a kérdésekre keresett választ, hogy milyen értékeket hordoz magában a nőiség; mi fontos egy párkapcsolatban a férfi és női szerepek tekintetében, s hogy miért oly nehéz az elköteleződés a mai világban. Előadásában kitért arra is, hogy mi a különbség a nő és férfi között, különféle nézőpontok szerint; hogyan lehet összecsiszolódni egy életen át úgy, hogy mindkét félnek megmarad a hivatása, és identitása sem sérül.

Az előadó Háy János könyvéből felolvasott egy rövid novellát, mely női sztereotípiákról szólt férfi szemmel. Ezt követően a jelenlévők kérdéseket tehettek fel; kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök