„Nőnek lenni jó!” – Miskolci előadás a női hivatásról

2019. március 8., péntek | 13:25

Farkas Franciska színésznő volt a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség által szervezett előadássorozat március 5-i vendége.

Farkas Franciska a Miskolci Egyetem könyvtárában Nőnek lenni Jó! címmel tartott előadást a Miskolci Egyházmegye és a Görögkatolikus Egyetemi lelkészség által szervezett Döntéstől a családalapításig című sorozat március 5-i alkalmán.

A színésznő azokra a kérdésekre keresett választ, hogy milyen értékeket hordoz magában a nőiség; mi fontos egy párkapcsolatban a férfi és női szerepek tekintetében, s hogy miért oly nehéz az elköteleződés a mai világban. Előadásában kitért arra is, hogy mi a különbség a nő és férfi között, különféle nézőpontok szerint; hogyan lehet összecsiszolódni egy életen át úgy, hogy mindkét félnek megmarad a hivatása, és identitása sem sérül.

Az előadó Háy János könyvéből felolvasott egy rövid novellát, mely női sztereotípiákról szólt férfi szemmel. Ezt követően a jelenlévők kérdéseket tehettek fel; kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

2019. május 24., péntek