„Nyitott szemmel, nyitott lélekkel” – Megjelent a SZEMlélek blog alapítójának interjúkötete

Kultúra – 2016. december 21., szerda | 19:27

Beer Mikós püspök, Gundel Takács Gábor és D. Tóth Kriszta is részt vett a SZEMlélek blog alapítója, Gégény István vendégeként a harminc interjút tartalmazó kötet bemutatóján december 19-én Budapesten, a Háló Közösségi és Kulturális Központban.

„Nekem az a feladatom, hogy mondjam, amit Isten adta mondanom” – különleges szavak ezek egy sportriportertől, akit televíziós játékok vezetőjeként is ismerünk. A Gundel Takács Gábor által idézett gondolat akár tömör összefoglalása is lehet a könyvbemutatónak, amely egyben a két éve indult SZEMlélek blog születésnapi ünnepsége is volt.

A fiatal médiafelület szerkesztői közössége e rövid idő alatt ötszáznál is több bejegyzést tett közzé, ezekből állított össze válogatást a katolikus hittanár végzettségű Gégény István. A számos érdeklődőt vonzó találkozón a megszólalók Higgyünk-e a médiában? címmel kerestek választ a vallási témák és a nyilvánosság kapcsolatára.

D. Tóth Kriszta meggyőződése, hogy nincs miért magyarázkodnia egy világi orgánumnak, ha papot, egyházi személyt szólaltat meg, hiszen a vallás hozzátartozik a társadalmi élethez, sok embert érdekelnek ezek a témák.

„Akkor érzem jól magam egy társaságban, amikor üzemi hőfokra jut a beszélgetés – fogalmazott Beer Miklós püspök. – Én is hiszem azt, hogy ebben a gyorsan változó világban izgatja az embereket, hogy most mit üzen nekünk az evangélium” – reagált D. Tóth Kriszta gondolatára a főpásztor.

A hosszúra nyúlt, a hallgatóság soraiból érkező kérdésekkel is színesített találkozó során bemutatkoztak a SZEMlélek blog munkatársai, majd dedikálással és kötetlen beszélgetéssel zárult az est.

A Nyitott szemmel, nyitott lélekkel című interjúkötet megvásárolható a budapesti Új Ember könyvesboltban, a Ferenciek teréről nyíló Kárpátia-udvarban.

Forrás: SZEMlélek blog

Fotó: Bozó Rebeka

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria