„A te hited, a te reményed” – Ministránstalálkozót tartottak Keszthelyen

Hazai – 2022. május 18., szerda | 10:39

Keszthelyen gyűltek össze a Veszprémi Főegyházmegye ministránsai május 14-én, szombaton.

Mintegy kétszáz fiatal és kísérő érkezett Keszthelyre. A legtöbb ministránscsoportot plébánosa vagy hitoktatója is elkísérte erre az alkalomra, így nekik is lehetőségük nyílt arra, hogy jobban megismerjék a főegyházmegye más területein szolgáló társaikat, megosszák egymással tapasztalataikat. A ministránstalálkozó ez évi mottója: „A te hited, a te reményed”. Az elmúlt három esztendőben a pandémia miatt sajnos nem volt lehetőség a találkozót megszervezni és megtartani.

A keszthelyi ministránstalálkozó szentmisével kezdődött, amelynek főcelebránsa és szónoka Szalontai István Balázs, a Veszprémi Főegyházmegye hivatásgondozási és ministránsreferense volt.

Az ünnepélyes szentmisét követően – csapatokba szerveződve – a kisebbek vetélkedőkön, a 13 évnél idősebbek pedig két előadáson vehettek részt: Mihályi Jeromos OSB perjel, a tihanyi bencés közösség vezetője A hit és a remény megélése a szerzetességben és a papságban címmel tartott előadást, A hited, a te reményed a házasságban és gyereknevelésben címmel pedig Őry Gábor és felesége, Őry Rózsa tartott interaktív előadást, amelynek keretében a diákok kérdéseket is feltehettek.

Az egyes állomáshelyeken a gyerekek kipróbálhatták tudásukat és ügyességüket; megismerkedhettek többek között a liturgikus öltözetekkel és felszerelésekkel. A foglalkozásoknak, előadásoknak a keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola és a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplom adott otthont.

A találkozó végén közös szentségimádásra került sor Csernai Balázs atya vezetésével a Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban, majd ezt követte az eredményhirdetés.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria