11 óra után nem fertőz a koronavírus? – Kérdések és válaszok a gimnazisták nyelvén Pannonhalmán

Nézőpont – 2020. szeptember 22., kedd | 14:53

Szeptember 18-án, pénteken este a Pannonhalmi Bencés Gimnázium dísztermében Oroszi Beatrix orvos, epidemiológus, járványügyi szakértő tartott előadást COVID-19: mit tudunk (tenni)? címmel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványmatematikai projektjének vezető orvos-epidemiológusa a legégetőbb témákról beszélt a koronavírus-világjárvány kapcsán Pannonhalmán.

Az este folyamán a portálunk számára korábban nyilatkozó járványügyi szakember válaszolt a diákok kérdéseire. A programot az tette különösen is aktuálissá, hogy amint arról korábban hírt adtunk, a gimnáziumban pár hete Covid-pozitív esetet találtak a diákok között, így az egész végzős évfolyam (egy kohorsz) a kollégium elkülönített tetőtéri szobáiban, önkéntes karanténba vonult.

A diákok őszinte kérdéseire Oroszi Beatrix a tőle megszokott módon egyenes, pontos válaszokat adott. Többek között a következő kérdések hangzottak el: Egyre többet hallani a maszkviselés fontosságáról, ennyire hatékony, ha az ember ugyanazt a maszkot hosszabb ideig hordja?; 11 óra után nem fertőz a koronavírus azáltal, hogy bezárják az éttermeket?; Mi a véleménye a vírustagadókról?; Tavasszal kisebb esetszámnál bezárták az iskolákat. Hogy lehet, hogy amikor a fiatalok terjesztik legjobban a vírust, most az iskolák nyitva vannak?

*

A zárt körű, kizárólag az iskola diákjai, illetve tanárai számára tartott rendezvény videoanyagát a téma fontosságára tekintettel az intézmény közzétette. Teljes terjedelmében megtekinthető itt: 

Magyar Kurír
(ki)

Kapcsolódó fotógaléria