2020-ban is magyar szentmisékre várják a zarándokokat a Szent Péter-bazilikába

Külhoni – 2020. január 7., kedd | 9:56

Rómában a Szent Péter-bazilika altemplomában található Magyarok Nagyasszonya-kápolnában december 31-én volt a tavalyi utolsó kedd reggeli magyar szentmise – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Németh László pápai prelátus, olaszországi magyar főlelkész.

2019-ben a kedd reggeli magyar szentmisékre egyénileg és csoportosan, Magyarországról és a külhonból érkeztek a hívek. Feltűnő volt, hogy a korábbiaknál több erdélyi csoport jött. Az óévben számos püspök mutatott be szentmisét: Erdő Péter bíboros, prímás, Udvardy György veszprémi érsek, Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök és Tamás József nyugalmazott gyulafehérvári segédpüspök. Szentmisét mutatott be a szentszéki diplomáciában szolgálatot teljesítő Pintér Gábor címzetes érsek, pápai nuncius is.

2019-ben is volt egy újmise, valamint több kerek házassági évfordulót ünneplő házaspár jött el hálát adni. Húsvét után az óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia-templom Albert Schweitzer Kórusának éneke tette széppé a szentmisét. Ősszel megemlékeztek a vértanúhalált halt Kucsera Ferencről.

2020-ban lesz a kápolna felszentelésének 40. évfordulója, amit október 8-án fognak ünnepelni. Az első kedd reggeli szentmise január 7-én volt. A kápolna szeretettel várja a Rómába érkező egyéni és csoportos zarándokokat, a turistákat a kedd reggeli magyar szentmisére.

A bazilikában az altemplomba vezető lépcsőnél szoktak gyülekezni a hívek, és 8 órakor együtt mennek le a kápolnába. Gondolni kell arra, hogy a biztonsági ellenőrzés miatt időbe telik bejutni a bazilikába. A paptestvérek, akik koncelebrálni szeretnének, a sekrestyében ölthetik fel a liturgikus ruhát.

Csoportok érkezését előre be kell jelenteni, ezért Németh László pápai prelátus kéri jelzésüket e-mailben: italiamissiohu@gmail.com vagy a telefonon: +39 348 7952165. Jöjjünk minél többen imádkozni a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt kápolnába, önmagunkért, családjainkért, Egyházunkért, hazánkért, a külhoni magyarokért és a világon szétszóratásban élő magyar testvéreinkért!

Forrás és fotó: Olaszországi Magyar Katolikus Misszió 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria