Közös rózsafüzérre hívják a családokat Írországban

Kitekintő – 2020. október 1., csütörtök | 16:10

Szűz Mária közbenjárásáért fohászkodnak a járvány idején az ír katolikusok, Eamon Martin érsek, prímás felhívására. A kezdeményezés hírét az interneten is terjesztik #FamilyRosaryCrusade (#CsaládiaRózsafüzérKereszteshadjárat) és #OctoberFamilyRosary (#OktóberiCsaládiRózsafüzér) hashtaggel.

Írország összes családját arra hívom, hogy imádkozzák együtt otthon mindennap a szentolvasót, kérve az egészségügyi válsághelyzet megszűnését – fordult az érsek a hívekhez. – Az elmúlt hónapok megmutatták, milyen fontos a családegyház, amikor otthon a családtagok letérdelnek, és együtt imádkoznak. A karantén ideje pedig ahhoz segítette a híveket, hogy megértsék: mennyire fontos a szülői hivatás a hitátadásban és a gyermekeikért való imában.

A „rózsafüzér-hadjárat” lényegében arra biztat, hogy naponta imádkozzák el a szentolvasót a családok szándékára, illetve mindazoknak az egészségéért és támogatásáért, akiket a koronavírus okozta válság súlyosan érint. Martin érsek arra kéri a katolikusokat, hogy az interneten keresztül hívják egymást, osszák meg a közösségi médiában a kezdeményezést, legyen az egy fénykép vagy egy rövid videó, amelyen a család együtt imádkozik. 

Az írországi prímás Kalkuttai Szent Teréz anyát idézi: „Kapaszkodjatok bele a rózsafüzérbe, ahogy a kúszónövény a fába, mert a Szűzanya nélkül nem maradhatunk talpon.”

Az időpontválasztás nem véletlen: október hagyományosan a rózsafüzér hónapja, és október 7-én ünnepeljük a Rózsafüzér Királynőjének emléknapját.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria