A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye két programmal is kapcsolódik az első gyermekek világnapjához

Hazai – 2024. április 11., csütörtök | 9:45

„Íme, újjáteremtek mindent!” (Jel 21,5). Ez a mottója a Ferenc pápa által meghirdetett gyermekek világnapjának, amelyet első alkalommal május 25–26-án tartanak Rómában. A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye idei gyermeknapi rendezvénye és az egyházmegyei rajzverseny ezzel a mottóval csatlakozik a világnap üzenetéhez.

A népszerű egyházmegyei programok szervezői idén is várják a gyermekeket, hogy lélekben is csatlakozzanak a világ gyermekeihez, hirdetve, jelenvalóvá téve Isten országát. Palánki Ferenc megyéspüspök az elmúlt évben a közel ezerfős egyházmegyei gyermeknapot „kis mennyországnak” nevezte, mert hiszen „ilyeneké a mennyek országa” (Mt 19,14).

A tavalyi egyházmegyei rajzverseny is sokak szívét megnyitotta, akkor 430 alkotás érkezett, vagyis ennyi család vett részt, mélyült el a rajzverseny üzenetében.

Az idei egyházmegyei rajzversenyre készült pályázatok beküldési határideje: május 11.

A gyermeki szív és szem egyből észreveszi az életben, a családban, az Egyházban, a világban az Istent, az ő szépségét, mindenható erejét, újjáteremtő szeretetét. A szervezők ezeknek a pillanatoknak a megörökítését várják az idei rajzpályázaton, melynek részletei a plakáton olvashatók.

Az egyházmegyei gyermeknapot a hagyomány szerint dombos, erdős, ligetes tájon, Nagykálló-Harangodon tartják május 11-én 9 és 16 óra között. Jelentkezni a plébánosoknál vagy a hitoktatóknál lehet, bővebb információ kérhető Kardos György főszervezőtől a kardosgy.61@gmail.com e-mail-címen. 

Fotó: Andrejkovics János

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria