A dolgozó anya, aki reggelenként több száz emberrel együtt imádkozik rózsafüzért az Instagramon

Kitekintő – 2019. május 16., csütörtök | 20:45

A közösségi média sokat emlegetett veszélyei mellett érdemes a pozitívumokat is számba venni – például amikor több száz ember együtt imádkozza a rózsafüzért reggel 6.45-kor az Instagramon.

Az egész egy amerikai anyuka magánakciójaként indult: a hétgyerekes Kristin szerette volna rózsafüzérrel kezdeni a napot, de egyedül nehéz volt kitartania benne, hol kihagyta inkább, hol nekikezdett, de folyton elkalandoztak a gondolatai. Így jutott eszébe, hogy a közösségi médián keresztül verbuvál társakat maga mellé. Virtuális rózsafüzércsoportokat már korábban is indítottak, pár hónapja pedig az Instagram lehetőségeit aknázta ki.

Az Aleteia nemzetközi katolikus portál kérdéseire válaszolva felidézte a kezdeteket: családjával már hét éve imádkoznak együtt rózsafüzért, és ez nagy békét és derűlátást hozott az életükbe. Nehéz időszakokat éltek át, de bíztak benne, hogy Mária gondoskodik róluk – és így is lett. Volt, hogy nem tudták fizetni a lakás részleteit, vagy azt se tudták, hogy aznap mit esznek, de a Szűzanya átsegítette őket ezeken a periódusokon.

„Amikor elkezdtem rózsafüzért imádkozni, éreztem, hogy lelki értelemben tudatosabbá tesz. Sokkal jobban észreveszem azóta mindazt a jót, amit Isten küld a nap folyamán” – írta egyik Insta-posztjában Kristin, akinek csaknem húszezer követője lett a közösségi portálon. Tavaly októberben, a rózsafüzér hónapjában érezte úgy, hogy „noszogatja a Szentlélek”, 11-én tett egy próbát. Pár hónap alatt kétszáz fősre nőtt a reggel együtt imádkozó közösség.

Mindennap 6.45-kor kezdi a több száz résztvevő az imádságot, amelyre vendégeket is hívnak. Imaszándékokat osztanak meg egymással, amire a többiek emojikkal reagálnak; megtapasztalták a rózsafüzér közösségformáló erejét. A nap folyamán további ezerötszáz-kétezer ember „csatlakozik”, részben az időzónák függvényében: ők visszanézik a reggeli élő közvetítést, úgy imádkoznak.

A reggeli „instás” rózsafüzér-imádkozás békességet hozott a hétgyermekes édesanya hétköznapjaiba; azt tapasztalta, amikor nem ez az első dolga reggel, sokkal több a feszültség és az aggodalom. Az Instagramon kovácsolódó közösséget is áldásként éli meg. Tisztában van a közösségi média veszélyeivel, hogy elveheti az időnket, hogy a másokkal való összehasonlítgatásra sarkallhat, hogy romba döntheti az önértékelésünket – ugyanakkor megtapasztalta a közösségépítő erejét is.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Instagram

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria