A Győri Egyházmegyei Karitász folyamatosan támogatja a rászorulókat

Hazai – 2022. május 23., hétfő | 9:00

Kezdettől fogva változatos módokon segítik az ukrán–orosz háború menekültjeit, és közben nem feledkeznek meg a hazai rászorulókról sem, akiket a Katolikus Karitász tavaszi segítő projektjeinek keretében támogatnak.

A szervezet május 11-től nyolc  gyűjtőpontján keresztül újabb gyűjtést szervez a háború elől menekülő családok számára. Arra kérnek minden jóakaratú embert, hogy az ITT közölt linken keresztül adományozásával segítse a segélyakciót.

*

Több mint kétszáz éve elfeledett zenei alkotások csendültek fel május 4-én este a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az est során a Győri Egyházmegyei Levéltár, a Pannonhalmi Musicotheca Jesuitica Archívum, illetve a soproni Városplébánia (Szentlélek-templom) kottatárának anyagából hallhattak műveket az érdeklődők, akiket Reisner Ferenc általános püspöki helynök köszöntött. A hangversenyre a belépés díjtalan volt, a résztvevők adományaikkal a Győri Egyházmegyei Karitász menekülteket segítő tevékenységét támogathatták.

*

Komoly munkát végeztek az elmúlt hetekben a csornai Jézus Szíve-egyházközségben működő karitászcsoport önkéntes munkatársai is. A csornai segítők a helyi rászorulók megsegítése mellett az orosz–ukrán háború kirobbanásakor a Győri Egyházmegyei Karitász kötelékében – gyűjtőpontként – elsők között csatlakoztak a menekültek részére szervezett adománygyűjtéshez.

*

Nemrégiben egy fiatal pár üres albérletének berendezéséhez nyújtott hathatós segítséget a Győri Egyházmegyei Karitász. A nagycsaládos pár gyermekvállalását egyedi családtámogató programjuk keretében többek között gyerekággyal, matraccal, ágyneművel, asztallal és székekkel, valamint egy szekrénysorral segítették.

*

A szákszendi Munkás Szent József-templom titulusának ünnepén, május 1-jén, vasárnap 11 órakor ünnepi szentmisét mutatott be Berta Tibor dandártábornok, tábori püspök Író Sándor plébános koncelebrálásával, majd délután a helyi egyházközség közösségépítő majálist rendezett hagyományteremtő céllal a plébániaépület, valamint a közösségi és karitászház felújításának javára. A Győri Egyházmegyei Karitász játszóbusza kézműves-foglalkozással várta a látogatókat.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász / Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria