A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom tagjai megtartották hagyományos éves találkozójukat Szekszárdon

Hazai – 2023. június 30., péntek | 11:08

Június 23–24-én Szekszárd adott otthont a Házas Hétvége mozgalom minden évben megrendezett országos találkozójának. A „Találkozások Hétvégéjén” a Kárpát-medence egész területén működő házas hétvégés csoportok felelősei és szolgálattevői gyűltek össze: közel nyolcvan házaspár és tíz pap vett részt az eseményen.

A Kárpát-medence összes házas hétvégés közössége képviseltette magát: Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból is érkeztek házaspárok és lelkipásztporok.

Az egész éves szolgálat után számukra is lelki töltődést jelent ez a találkozó, amelyen rengeteg beszélgetésre és tapasztalatcserére van lehetőség.

„Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok tettekre, s veletek lesz a béke Istene”  (Fil 4,9) – ez a szentírási részlet volt az esemény mottója; témája pedig a találkozás; a rendkívüli és hétköznapi találkozások egyaránt: az Istennel való találkozások az imádságban, a közösséggel való találkozások a felelősségben, a szolgálatban.

Négy házaspár és két pap tapasztalatainak meghallgatása után a párok végiggondolhatták saját kapcsolatuk ezen területeit.

A Házas Hétvége mozgalom nemcsak a házasságban élőket, hanem a papi szentségben élőket is közösségbe hívja, így a részt vevő lelkipásztorok is megélhették a közösség, egység élményét.

Régen várt személyes beszélgetésekre kerülhetett sor; voltak, akik egy év után most találkoztak újra.

A mozgalom tagjai 23-án, pénteken szentségimádás, 24-én, szombaton pedig közös szentmise keretében adtak hálát az Úrnak, hogy a közösséget is kíséri mindennapjaiban  és szolgálatában.

A házigazda szerepét vállaló szekszárdi közösség mindenre kiterjedő figyelme, ajándékai ugyancsak hozzájárultak a közös örömhöz.

Forrás és fotó: Házas Hétvége mozgalom

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria