A jövő évi Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó önkéntesei találkoztak Erdélyben

2017. április 26. szerda 11:39

A közelgő, 2018-as OKIT önkénteseinek első csoportját is képezték az ifjúsági csoportvezetők tavaszi találkozóján a Szatmár megyei Erdődhegyen. Negyvenhét fiatal vett részt április 21. és 23. között a Helga Winter közösségi házban rendezett tavaszi csoportvezető-képzésen.

Azok kaptak meghívást az egyházmegyei ifjúsági irodától, akik plébániájukon segítséget nyújtanak az ifjúsági élet megszervezésében, programokat készítenek elő, de segítenek az egyházmegyei szintű ifjúsági rendezvények lebonyolításában is.

A tavaszi képzési hétvége egyben a nyári táborok előkészítése is, de idén már megkezdték a 2018-as Országos Katolikus Ifjúsági Találkozóra (OKIT) való felkészülést is. Ennek házigazdája a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye lesz, és Szatmárnémetiben rendezik majd. Azokkal a fiatalokkal, akik jövőre legalább a 18. életévüket betöltik, és szeretnének önkéntesként segíteni, szombaton elbeszélgettek, bemutatták nekik az OKIT-ot, az önkéntesek feladatait és felelősségét. Akik már korábban részt vettek ilyen rendezvényen, meséltek róla, és a fiatalok maguk is összeírták, milyennek tervezik a találkozót. Mint elmondták, meg szeretnék mutatni, hogy az egyházmegyében összeszokott, jó ifjúsági közösség él és működik, és átadnának valamit a helyi hangulatból: azt a jó érzést, amelyet ők maguk is átélnek a helyi programok, táborok alkalmával.

Vasárnap az idei nyári gyermektáborok témáján gondolkodtak, mottót kerestek, felvázolták ötleteiket, amelyekből a következő találkozásukig, a próbatáborig válogatnak. A tavaszi képzési alkalom szép lezárása volt a fény útja, amelyet a keresztúti ájtatossághoz hasonlóan végeztek, de már a feltámadástól, húsvéttól pünkösdig tekintették át a történéseket, és szabadtéren, tizennégy stációval, imádságos, elmélkedő formában végezték.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle