A két korona – Ősszel Magyarországon is bemutatják a Kolbe atya életét feldolgozó lengyel filmet

Kultúra – 2019. augusztus 15., csütörtök | 15:35

Szent Maximilián Kolbe minorita szerzetes életét mutatja be A két korona című lengyel életrajzi film. A Michal Kondrat rendezte dokumentum-játékfilm magyarországi bemutatója az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz október 5-én, szombaton.

A kis Rajmundnak megjelenik Szűz Mária, aki két koronát tart kezében: egy fehér és egy bíbor színűt. Ő mindkettőt választja, akkor még nem is sejtve, hogy ez mit jelent.

Az alkotás egyedisége, hogy ötvözi a dokumentum- és a játékfilm jellemzőit. A szerzetesek és a szemtanúk archív képek segítségével és izgalmas élményeket felidézve emlékeznek vissza a vértanú szerzetesre, aki briliáns elme, misszionárius és újságíró is volt.

Megalapította és szerkesztette a Szeplőtelen Szűz Lovagja című vallási folyóiratot, Varsó közelében pedig létrehozta Niepokalanówot, a Mária tiszteletére alapított ferences kolostort és kiadót.

Az auschwitzi koncentrációs táborban nemcsak megmentett egy embert az életnek, hanem tettével sokakba bátorságot és reményt öntött ahhoz, hogy túléljék a tábort. Kolbe atya hősként halt meg, Szent II. János Pál pápa a „szeretet vértanújának” nevezte.

A film magyarországi bemutatója az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz október 5-én, szombaton, 14.00 órakor.

További vetítési időpontok:
október 26., szombat 10.30;
november 6., szerda 18.00;
december 7., szombat 10.30;
december 14., szombat 20.00 óra.

A film várható megjelenése DVD-n: október 1. Forgalmazza az Etalon Film.

Forrás és videó: Etalon Film

Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria